Суд залишив Манафорта під домашнім арештом

Федеральний суддя США у понеділок залишила чинним рішення про домашній арешт екс-керівника президентської кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта до 16 січня, однак зазначила, що це питання буде розглянуто пізніше.

Про це повідомило в понеділок американське інформагентство Reuters.

"Окружний суддя США Емі Берман Джексон призначила наступні слухання в суді на 16 січня", - зазначається в повідомленні. До цієї дати стосовно Пола Манафорта діятимуть нинішні запобіжні заходи.

Суддя також зазначила, що розгляне запит спецпрокурора Роберта Мюллера щодо відмови Манафорту у більш м'якому запобіжному заході, підкресливши, що врахує також пропозицію самого Манафорта замінити домашній арешт заставою чотирьох об'єктів приватної власності. Однак, за словами судді, це рішення вона ухвалить пізніше.

Як повідомляв Укрінформ, Полу Манафорту і його бізнес-партеру Ріку Гейтсу були офіційно висунуті звинувачення за 12 пунктами, у тому числі у змові проти США, змові з метою відмивання грошей, діях в якості незареєстрованого іноземного агента, а також наданні неправдивих відомостей в рамках Закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) і ненаданні звітів про закордонні банківські рахунки.

Читайте також: У справі Манафорта і Гейтса вже зібрали понад 400 тис. файлів

Пізніше адвокати екс-помічника Трампа і суд досягли угоди про його звільнення з-під домашнього арешту під заставу 11,7 млн доларів у вигляді чотирьох об'єктів приватної власності. Минулого тижня спецпрокурор США Роберт Мюллер повідомив, що Манафорт порушує умови перебування під домашнім арештом та подав клопотання до суду не задовольняти прохання адвокатів про звільнення під заставу у вигляді об'єктів нерухомості у США.