У справі Манафорта і Гейтса вже зібрали понад 400 тис. файлів

У справі Манафорта і Гейтса вже зібрали понад 400 тис. файлів

Укрінформ
Спеціальний прокурор Роберт Мюллер зібрав понад 400 тис. документів по справі колишнього керівника президентської кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта та його бізнес-партнера Ріка Гейтса.

Про це повідомило в п'ятницю американське інформагентство Associated Press.

"Команда слідчих Мюллера зробила копії вмісту мобільних телефонів і жорстких дисків, оформили 15 ордерів на обшук та інших запитів в рамках розслідування по екс-керівнику кампанії Трампа та його заступнику", - уточнюється в повідомленні.

Читайте також: Спецпрокурор просить суд не відпускати Манафорта під заставу

Дані про те, які файли були оформлені в рамках слідства, містяться в новому судовому поданні з боку офісу спецпрокурора.

Крім того, в рамках останнього розвитку подій по справі Манафорта повідомляється, що він був особисто причетний до написання публікації на виправдання своєї діяльності в Україні, коли він працював з президентом Януковичем. Це порушує умови його перебування під домашнім арештом та може спричинити висунення нових звинувачень.

Читайте також: У Сенаті США побачили перешкоджання правосуддю з боку кабінету Трампа

Прокурори наводять докази, що Манафорт "рядок за рядком" редагував матеріал 29 листопада, який був опублікований цього тижня в англомовній українській газеті під авторством колишнього речника МЗС України.

"Прокурори стверджують, що участь Манафорта в публікації матеріалу порушила судовий наказ, який забороняв йому ділитися про свою справу в пресі. Прокурори також наголошують, що адвокат Манафорта запевняв, що матеріал не буде опублікований", - зазначає видання.

Читайте також: Втручання РФ у вибори: спецпрокурор США висунув Флінну офіційні звинувачення

Раніше повідомлялося, що це може стати аргументом в суді, щоб відхилити запит Манафорта про звільнення його під заставу 11,7 млн доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-