Посол США в НАТО: Україна – в ТОПі нашого списку завдань

Питання українського врегулювання та примушення Росії виконати повною мірою Мінські домовленості перебувають "в ТОПі" завдань для американської дипломатії, яка працює на цьому напрямі.

Таку позицію висловила в понеділок посол США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон, передає Укрінформ.

"Недавно я розмовляла з Куртом Волкером, на конференції з питань безпеки в Галіфаксі, і я би сказала, що Україна зараз перебуває в ТОПі нашого списку сфер, де ми маємо побачити більшу активність Росії в правильному напрямку, втім, ми цього поки не бачимо", - зауважила американський посол.

Вона підкреслила, що це є однією з причин, чому НАТО твердо переконане в тому, що зараз не можна вести справи з РФ "як зазвичай", допоки росіяни не повернуться за стіл переговорів і не покажуть своєї здатності виконати Мінські угоди.

Читайте також: Держдеп уникає офіційних коментарів про зустріч Волкера й Суркова

Гатчісон також нагадала, що РФ становить небезпеку і для країн Північноатлантичного альянсу. "Ми вже бачили дії Росії, які не були корисними для багатьох наших союзників та країн НАТО", - зауважила американський дипломат.

Посол США при НАТО виступила з прес-конференцією у Брюсселі напередодні міністерської зустрічі в штаб-квартирі Альянсу 5-6 грудня на рівні глав зовнішньополітичних відомств.