Палестина заморозила всі офіційні контакти зі США

Уряд Палестини заморозив всі офіційні контакти зі США, після того як адміністрація Дональда Трампа пригрозила закрити представництво Організації визволення Палестини (ООП) у Вашингтоні. 

Про це повідомляє World Israel News.

"Палестинська адміністрація (ПА) оголосила, що заморожує всі зв'язки з США через оголошення Державного департаменту в п'ятницю про те, що Організація визволення Палестини (ООП) більше не може працювати у Вашингтоні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення США послідувало за клопотанням Палестини до Міжнародного Кримінального суду (МУС) з вимогою притягнути до відповідальності ізраїльтян за ймовірні злочини проти палестинців. Вашингтон стверджує, що це порушило правовий мандат і призвело до закриття місії. 

Відповідно до закону, у Трампа тепер є 90 днів, щоб розглянути питання про те, чи знаходяться палестинці у "прямих і конструктивних переговорах з Ізраїлем". 

Читайте також: США збираються закрити представництво Організації звільнення Палестини

Міністр закордонних справ Палестини Ріяд аль-Малкі заявив у вівторок, що "закриваючи офіс, вони (США) заморожують усі зустрічі, і ми робимо це офіційно". Представник ОВП підтвердив, що отримав інструкції від Аббаса "щодо закриття всіх ліній зв'язку з американцями".