США збираються закрити представництво Організації звільнення Палестини

США збираються закрити представництво Організації звільнення Палестини

Укрінформ
Держдеп США має намір закрити діє з 1994 року представництво Організації звільнення Палестини.

Про це повідомляє DW.

"Рішення Держдепартаменту США про закриття у Вашингтоні представництва Організації визволення Палестини (ОВП) викликало обурення у палестинської сторони", - йдеться в повідомленні.

Глава делегації Саєб Ерекат підтвердив отримання листа, в якому Держдепартамент заявляє про неможливість подальшої роботи представництва. В якості причини названо прагнення палестинців залучити Ізраїль до відповідальності перед Міжнародним кримінальним судом через будівництво єврейських поселень.

Читайте також: Ізраїль відмовив у в'їзді французьким парламентаріям

Ерекат заявив, що на рішення Вашингтона вплинув ізраїльський уряд, а також пригрозив розірвати всі контакти з адміністрацією Дональда Трампа, якщо представництво ООП дійсно буде закрите. Подібний крок США може мати негативний вплив на весь мирний процес на Близькому Сході, заявив Ерекат у відеозверненні. У подібному ключі висловився і представник глави Палестинської автономії Махмуда Аббаса.

Держдепартамент США, за словами одного з його співробітників, повинен регулярно видавати новий дозвіл на подальшу роботу представництва ООП. Термін нині діючого дозволу закінчується в листопаді 2017 року, і відомство не може його продовжити. Це, за деякими даними, пов'язано з певними умовами, яким палестинська сторона не відповідає. Джерело в Держдепартаменті підкреслило, що закриття представництва ООП, яке працювало з 1994 року, не означає розриву відносин. При цьому Дональд Трамп може дозволити подальшу роботу представництва, якщо протягом 90 днів переконається, що "палестинці почали прямі і по суті переговори з Ізраїлем".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-