Держдеп пообіцяв надалі тиснути на Росію у справі Магнітського

З нагоди восьмої річниці смерті Сергія Магнітського Державний департамент США оприлюднив заяву, у якій пообіцяв продовжити тиск на російську владу та переслідувати всіх причетних до ув'язнення й загибелі російського адвоката.

Про це йдеться в офіційній заяві зовнішньополітичного відомства США, оприлюдненій у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Магнітський розкрив величезну схему несплати податків, створену російськими чиновниками, й був ув'язнений тими, чиї злочини він розкрив. Російська влада не притягла до відповідальності причетних до його смерті, й навпаки, останніми місяцями все більше поширює теорії змови, щоб відвести увагу від злочину", - наголошується в заяві.

Читайте також: Акт Магнітського: Канада запровадила санкції проти 30 росіян

При цьому в Держдепі підкреслили, що Сполучені Штати "продовжуватимуть зусилля, спрямовані на те, щоб причетні до ув'язнення та смерть Магнітського понесли відповідальність".

Передусім, як підкреслили у відомстві, йдеться про застосування Акту Магнітського зі списком санкцій проти російських чиновників, прийнятого Конгресом США в 2012 році.

Читайте також: Європарламент хоче персональних санкцій проти фігурантів "списку Магнітського"

У Держдепартаменті нагадали, що Сергій Магнітський помер 16 листопада 2009 року, перебуваючи під вартою в московській в'язниці. Під час розслідування Ради з прав людини президента Росії з'ясувалося, що він був жорстоко побитий. Крім того, члени Ради заявили, що його смерть настала через побиття та катування працівниками міліції.