Стрілянина у церкві в США: військові розповіли про минуле нападника

26-річний Девін Келлі, який влаштував стрілянину в церкві в містечку Сатерланд Спрінгс у окрузі Вілсон штату Техас, у 2012 році був засуджений за напад на власну дружину та дитину.

Про це повідомляє CNN з посиланням на речника ВПС США Енн Стефанек. 

"У 2012 році Келлі був підсудним за двома пунктами статті 128 Єдиного кодексу військової юстиції за напад на свою дружину та дитину", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2014 році Келлі був понижений у ранзі з дисциплінарних причин та провів під арештом 12 місяців.

Читайте також: Порошенко висловив співчуття через жахливу стрілянину в Техасі

Раніше правоохоронці ідентифікували нападника як 26-річного Девіна Келлі з містечка Нью-Браунфелс (розташованого за 56 км від місця нападу). На фото, пов'язаних з нападником, була помічена автоматична рушниця типу AR-15. В акаунті з ім'ям стрільця у соціальній мережі LinkedIn вказано, що він був колишнім військовослужбовцем Військово-повітряних сил США.

З подробиць відомо, що нападник приїхав до церкви на своєму позашляховику, розстріляв людей та намагався втекти з місця інциденту. Його знайшли мертвим у власному авто неподалік місця інциденту. Таким чином, фактична кількість жертв під час інциденту становить 27 осіб, констатували представники місцевої влади.

Як повідомлялося, у містечку Сазерленд Спрінгс у окрузі Вілсон штату Техас сталася стрілянина у баптистській церкві. За останніми повідомленнями, щонайменше 27 людей загинули, ще семеро поранені. За даними місцевих ЗМІ, нападника вбито.