Держдеп затвердив список російських компаній, з якими заборонено співпрацювати

Державний секретар США Рекс Тіллерсон затвердив список російських підприємств та установ, співробітництво з якими загрожуватиме санкціями американському бізнесу та іноземним компаніям.

Про це повідомила в четвер речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до ст.231 цього закону (Акту протидії російському впливу на країни Європи та Євразії – ред.) держсекретар Рекс Тіллерсон доручив Держдепартаменту оприлюднити інформацію, де визначатимуться особи, які перебувають у складі або діють від імені оборонного та розвідувального секторів уряду Російської Федерації. Це означає, що держсекретар Тіллерсон затвердив це рішення", - зауважила офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Штати запровадили нові санкції проти КНДР

Вона також зазначила, що Державний департамент поінформує Конгрес, ключові підприємства та установи в США, а також союзників та партнерів Сполучених Штатів.

"Ближчим часом очікується публікація цих списків у відкритому доступі на офіційному веб-сайті Державного департаменту США", - повідомила Науерт.

Тим часом, американське видання The New York Times оприлюднило списки російських підприємств до того, як вони вийшли на офіційній сторінці Держдепу.

Читайте також: Штати готують нові санкції проти Ірану

До нього увійшли, в тому числі, компанії "Алмаз-Антей", концерни "Калашников" та "Іжмаш", корпорації "Оборонпром", "Ростех", а також такі структури, як ГРУ, ФСБ, СВР, Центр спеціальних технологій та інші. Крім того, до переліку внесені компанії російського авіапрому, в тому числі "Російські гелікоптери", корпорації "МіГ", "Сухой", "Туполев".

Усього до списку потрапило близько чотирьох десятків компаній та організацій.