Green Card перезапускають - технічний збій знищив усі заявки

Новий період подачі заявок в рамках візової лотереї Diversity Visa Lottery 2019 - «зелена картка» (Green Card) починається в середу, 18 жовтня.

Як повідомляє “Голос Америки”, всі бажаючі повинні подати заявки в період з 18 по 22 жовтня.

Спочатку період реєстрації стартував 3 жовтня, однак через технічні недоліки всі заявки, подані з 3 по 10 жовтня, пропали.

«Заявки, подані з 3 по 10 жовтня, недійсні і виключені з системи; повторні заяви не будуть вважатися дублікатними», - йдеться на сайті Державного департаменту. (Зазвичай подачння дублікатних заяв є підставою для дискваліфікації учасників лотереї. - Ред.)

«Технічні проблеми були усунуті, новий повний період подачі заявок почнеться опівдні за стандартним східним часом (EST) в середу 18 жовтня 2017 року і триватиме до полудня за східним стандартним часом в середу 22 листопада 2017 року», - повідомляється в заяві. Держдепартамент рекомендує заявникам «викинути» будь-які підтверджуючі документи і номери, що відносяться до заявок, поданих з 3 по 10 жовтня.

Читайте також: Трамп хоче скасувати лотерею Green Card

Держдепартамент направить автоматично сформоване повідомлення по електронній пошті кожному заявнику, зареєстрованому в програмі на початку жовтня, щоб вони відвідали сайт dvlottery.state.gov і ознайомилися «з важливою інформацією», - зазначила офіційний представник відомства Пуджа Джунджунвала.

«Ми також працюватимемо з нашими посольствами і консульствами, щоб повідомити потенційних заявників про ситуацію і новий період реєстрації, використовуючи соцмережі і ЗМІ», - додала вона.

При цьому Держдепартамент не може сказати, скільки саме заявок пропали в результаті технічного збою і скільки людей подадуть нові заявки. Уточнюється також, що проблема не була результатом хакерської атаки.

Візова лотерея вже стикалася з технічними проблемами в 2011 році, коли Бюро консульських справ анулювало всі результати, виявивши, що вибір виграшних заявок не був випадковим. Тоді в Держдепартаменті заявили, що проблема була викликана переважно недостатньо ретельною перевіркою програмного забезпечення перед початком лотереї.

Для бажаючих отримати посвідку на проживання в США, у яких немає родичів або роботодавців в країні і які не є біженцями, візова лотерея - єдиний доступний варіант. Для участі необхідно мати атестат про закінчення середньої школи або кілька років досвіду роботи.

Якщо заявка дійсна, номер виявляється виграшним, а заявник задовольняє інші вимоги для потенційних іммігрантів, йому необхідно буде самостійно знайти кошти для переїзду в США. Учасники візової лотереї становлять невелику частку в щорічному потоці іммігрантів, проте вона вище, ніж частка інших ключових елементів програми, таких як робочі імміграційні візи.

У 2015 фіскальному році в рамках лотереї було видано 48 097 віз, тоді як загальне число імміграційних віз склало 531 463.

Переможці поточної лотереї отримають візи протягом 2019 фіскального року, який почнеться 1 жовтня 2018 року і закінчиться 30 вересня 2019 року.

У візовій лотереї мають право брати участь уродженці всіх країн, за винятком Бангладеш, Бразилії, Великобританії (за винятком Північної Ірландії) і її незалежних територій, В'єтнаму, Гаїті, Домініканської Республіки, Канади, материкового Китаю, Колумбії, Мексики, Нігерії, Пакистану, Перу, Сальвадору, Філіппін, Південної Кореї, Ямайки.