Гуманна мода: Gucci "знімає" хутро з моделей

Італійський модний дім Gucci з 2018 р. відмовиться від використання натурального хутра в своїх колекціях

Про це повідомляють Ведомости з посиланням на заяву президента і головного виконавчого директора італійського будинку моди Марко Бизари. Він додав, що хутрянний одяг буде розпроданний.

Хутра не буде вже у новій весняно-літньої колекції бренду 2018 р., сказав Бизари, підкресливши, що такий крок став можливим завдяки креативному директору Gucci Алессандро Мікеле, який почав працювати у компанії в 2015 р.

«При виборі нового креативного директора я хотів знайти того, хто розділяє мою віру у важливість єдиних цінностей», - сказав Бизари. «Я побачив це в Алессандро з першої зустрічі», - додав президент модного будинку.

Читайте також: У столичному притулку для тварин відкрили кімнату для відвідувачів

Gucci проведе благодійний аукціон для продажу залишилася хутряного одягу і переведе виручені кошти на рахунки організацій по захисту прав тварин, включаючи Humane Society International. Президент цієї організації Кітті Блок назвала рішення модного будинку гуманним. За її словами, припинення використання компанією хутра призведе до масштабної «ланцюгової реакції» в індустрії моди.