П’ятий раунд переговорів щодо Brexit - прогнози невтішні

Переговірник по Brexit в Євросоюзі Мішель Барньє та його британський колега Девід Девіс розпочинають п'ятий раунд дискусій про вихід Британії з ЄС (Brexit) - останній перед самітом європейських лідерів, які зберуться 19 жовтня, щоб вирішити, чи переходити до торгової частини переговорів.

Про це повідомляє AFP

Однак прогнози щодо п’ятого раунду є невтішними, оскільки президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер раніше попередив, що потрібне буде диво для досягнення прогресу в переговорах і отримання позитивного висновку на саміті, пише агентство.

Брюссель особливо занепокоєний кризою керівництва Британії після того, як у Консервативній партії стали лунати заклики до відставки Прем’єр-міністра Терези Мей.

У понеділок, як очікується, Мей виступить перед парламентаріями, де скаже про очікування "лідерства і гнучкості" від 27 держав ЄС.

Читайте також: Переговори щодо Brexit: Європарламент ухвалив "критичну" резолюцію

"Напередодні переходу на наступний етап м’яч знаходиться на їхньому полі. Але я налаштована оптимістично, і ми отримаємо позитивну відповідь", - такі слова, як очікується, Мей скаже у парламенті, повідомили в її офісі.

Попередній раунд переговорів завершився без істотного прориву.

Раніше повідомлялося, що член Лейбористської партії Джеремі Корбін та експерт по Brexit сер Кейр Стармер провели переговори з переговірником по Brexit Мішелем Барньє та його заступником Франсом Тіммерманом.