Єменські хусити пошкодили судно в Червоному морі

Єменські повстанці – хусити в понеділок обстріляли ракетами судно біля узбережжя єменського міста Моха в Червоному морі, завдавши йому пошкоджень.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ. 

За даними Британського військового центру морських торговельних операцій Об'єднаного Королівства (UKMTO), «вибух стався в безпосередній близькості від торгового судна», воно зазнало пошкоджень, але його екіпаж перебуває в безпеці й прямує до наступного порту.

Центральне командування збройних сил США ідентифікувало пошкоджене судно як суховантаж Cyclades під прапором Мальти, що належить Греції.

У вівторок військові окремо збили безпілотник на шляху польоту до есмінця ВМС США «Philippine Sea» і есмінця ВМС США «Laboon».

Читайте також: Хусити вдарили ракетами по нафтовому танкеру у Червоному морі

Військовий речник хуситів бригадний генерал Ях'я Сарі у своїй заяві вранці у вівторок підтвердив напад на Cyclades і що американські військові кораблі також були ціллю.

Тим часом у понеділок Міністерство оборони Італії повідомило, що його фрегат Virgino Fasan, який супроводжував торгове судно збив безпілотник хуситів зранку біля протоки Баб-аль-Мандеб між Червоним морем і Аденською затокою. МЗС Італії не повідомили, як називається судно.

«Ракета вибухнула у воді неподалік від супроводжуваного судна, завдавши лише незначних поверхневих пошкоджень. Фрегат Fasan і торгове судно продовжують свій маршрут на південь, як і планувалося, щоб вийти з Червоного моря», - повідомило МЗС.

За даними Морської адміністрації США, з листопада хусити здійснили понад 50 нападів на судно, захопили одне судно та потопили інше.

Останніми тижнями кількість їхніх нападів хуситів, оскільки повстанці стали мішенню повітряної кампанії, яку очолюють США. Американські офіційні особи припускають, що у повстанців може закінчуватися зброя через цю кампанію. Минулого тижня повстанці відновили свої атаки. Рано вранці в неділю американські військові збили п'ять безпілотників у повітрі над Червоним морем, повідомило Центральне командування Збройних сил США.

Як повідомляв Укрінформ, розвідувально-ударний безпілотник Військово-повітряних сил США MQ-9 Reaper вартістю майже 30 млн доларів зазнав аварії поблизу узбережжя Ємену вранці 26 квітня. 

Фото:  Lloyd’s List Intelligence