Держава назвала Air Berlin дедлайн для повернення €150 мільйонів боргу

Друга за величиною німецька авіакомпанія Air Berlin, яка оголосила про банкрутство, має сплатити наданий їй державою кредит-підтримку до 4 грудня, а до 12 жовтня - врегулювати питання про передачу активів.

Про це інформує видання Focus.

"Air Berlin має повернути 150 млн євро державного кредиту банку KfW до 4 грудня", - йдеться в повідомленні.

Перший етап процедур завершено, інвестори провели переговори, тепер черга за кредиторами. Надійшло 5 пропозицій про купівлю активів. Ексклюзивні переговори ведуться з Lufthansa. Зокрема, перший за величиною перевізник ФРН планує викупити 93 літаки зі 134, які належать Air Berlin і її дочірній компанії Niki, за 200 млн євро. Easyjet претендує на 27-30 машин.

Рішення має бути ухвалено до 12 жовтня. Після цього законність угоди мають перевірити європейські антимонопольники, що триватиме близько 3 місяців.

Окрім літальної техніки, компанія-банкрут ще має реалізувати свої наземні активи в аеропортах Берліна, Дюссельдорфа і Мюнхена. У цьому питанні поки що зовсім немає ясності. 

Близько 1400 працівникам Air Berlin загрожує звільнення. 

Читайте також: Air Berlin продовжує переговори про продаж, пілотам загрожує звільнення

Як повідомлялося, друга за величиною авіакомпанія ФРН Air Berlin оголосила про банкрутство в середині серпня після відмови головного акціонера - арабської Etihad - фінансово підтримати її. Проте завдяки проміжному кредиту федерального уряду в 150 млн євро Air Berlin обіцяла продовжити виконувати свої зобов'язання перед пасажирами протягом трьох місяців. За оцінками, продаж Air Berlin може дати від 250 до 350 млн євро.