Глава МЗС Німеччини вимагає від Пхеньяна припинити провокації

Глава МЗС ФРН Зігмар Габріель засудив чергове ракетне випробування Північної Кореї і вимагав від Пхеньяна виконати умови, висунуті світовою спільнотою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на заяву Міністерства закордонних справ Німеччини.

"Я наполегливо закликаю Північну Корею до дотримання всіх існуючих резолюцій Ради Безпеки ООН і негайного припинення будь-якої, без винятку, активності в рамках ракетної і ядерної програми, яка суперечить міжнародному праву", - заявив Габріель.

Читайте також: Трамп: Штати мають проти КНДР ефективні примусові інструменти

Він констатував, що КНДР не припиняє прямо погрожувати своїми безцеремонними ракетними і ядерними випробуваннями безпеці її сусідів і міжнародних морських і повітряних перевезень. Така безвідповідальна і протиправна поведінка, за словами міністра, не лише серйозним чином порушує діючі резолюції РБ ООН, а й посилює напруженість на Корейському півострові.

"Режим у Пхеньяні знову демонструє нам, що є серйозною загрозою для миру в усьому світі", - заявив дипломат.

Цій загрозі, за його словами, вся світова спільнота має рішуче і чітко протиставити себе і разом посилити тиск на режим у Північній Кореї.

Федеральний уряд Німеччини, відзначив віце-канцлер, наполягає на швидкому введенні в дію резолюції Ради Безпеки ООН, яку нещодавно ухвалила, і вітає скликання екстреного засідання Радбезу.