Британія хоче потужну та швидку відповідь на ядерні випробування КНДР

Велика Британія засуджує ядерні випробування Північної Кореї та закликає міжнародну спільноту до термінової реакції на них.

Про це заявив посол Британії в ООН Метью Рікрофт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми працюємо з колегами та союзниками по Радбезу над тим, аби останні обурливі дії КНДР мали вагому, потужну та швидку відповідь, надалі створюючи перепони для північнокорейського режиму та схиляючи його до дипломатичного вирішення кризи", - сказав Рікрофт.

За його словами, Радбез може вдатися до розширення економічних санкцій проти КНДР. "Є певні сектори економіки, на які можна накласти санкції. Також ми маємо змогу краще запобігати експлуатації північнокорейських заробітчан режимом у Пхеньяні", - зазначив дипломат.

Він додав, що "Об’єднане королівство безумовно засуджує ядерні випробування Північної Кореї і наголошує, що міжнародна спільнота знову стоїть пліч-о-пліч у засудженні порушень міжнародного права".

Читайте також: Берлін і Париж на Радбезі ООН проситимуть додаткових санкцій для КНДР

Як відомо, у понеділок у Нью-Йорку пройшло екстрене засідання Ради Безпеки ООН, скликане з ініціативи США, Японії, Франції, Великої Британії та Південної Кореї через нові ядерні випробування КНДР.

Третього вересня в КНДР заявили, що успішно випробували водневу бомбу. Сусідні країни, зокрема Китай, Південна Корея і Японія, заявили про потужні землетруси, що сталися приблизно під час проведення випробувань.

Фото: ЕРА