Міністр оборони Канади відвідає Арктику

Міністр оборони Канади Харджит Саджан здійснить робочий візит до арктичного містечка Ранкін Інлет на березі затоки Гудзона.

Про це повідомили в міністерстві оборони країни.

«23-24 серпня міністр оборони Харджит Саджан відвідає Ранкін Інлет, аби оглянути тренувальну операцію NANOOK», - йдеться у повідомленні.

У рамках цієї місії Збройні сили Канади у координації із іншими урядовими департаментами та агентствами реагуватимуть на пожежу й вибух баржі.

«Операція NANOOK дозволяє ЗС Канади покращувати свої навички ефективних дій на Півночі, водночас підвищуючи якість координації із іншими державними службами у реагуванні на проблеми, пов’язані із безпекою північних регіонів», - додали у оборонному відомстві.

Читайте також: Канада відправила бойовий корабель до Балтійського моря

Усього до навчань залучено близько 900 осіб, які беруть участь у двох одночасних діях на півночі провінції Ньюфаундленд та Лабрадор і узбережжі затоки Гудзона.

Нагадаємо: Канада контролює 25% території Арктики і має великі плани на так званий Північно-Західний морський прохід, який проходить через канадський Арктичний Архіпелаг і дозволяє суттєво скоротити шлях із Європи до Азії, однак раніше був практично несудохідним через замерзання.