В РФ заявили, що скандал з Siemens щодо турбін не вплине на співпрацю

"Російські залізниці" у середу заявили, що зберігають плани замовити додаткові потяги від Siemens, незважаючи на суперечку між Росією і німецькою фірмою з приводу порушення санкцій.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на першого віце-президента РЗ Олександра Мішаріна.

"Це не позначиться на наших взаємовідносинах. Ми підтвердження таке отримали. Більше того, ми плануємо збільшити (кількість - ред.) потягів типу "Сапсан", - сказав Мішарін.

Читайте також: ЄС запровадив санкції проти російських партнерів Siemens і заступника міністра енергетики

У лютому джерело, знайоме, з планами РЗ повідомляло журналістам, що компанія планує закупити ще вісім високошвидкісних потягів "Сапсан". Також повідомлялося, що ТОВ "Уральські локомотиви" може до 1 грудня 2017 року підписати контракт з Федеральною пасажирською компанією (дочірнє товариство РЗ) на постачання 90 модернізованих вагонів потягу "Ластівка".

Читайте також: Порошенко вітає євросанкції проти РФ за "прецедент Siemens"

Siemens раніше заявила, що переглядає аспекти своїх відносин з Росією після того, як чотири з її енергогенеруючих турбін були доставлені до анексованого Криму, на який поширюються європейські санкції на постачання технологій.

Читайте також: Санкції ЄС проти РФ через турбіни Siemens у Криму: Кремль погрожує заходами у відповідь

Нагадаємо: постачання турбін, яке, за твердженням Siemens, сталося без її відома та проти її бажання, спонукало Європейський Союз накласти додаткові санкції на Москву.