Німецький політик спробував пояснити скандальну заяву про анексію Криму

Глава Вільної демократичної партії (СВДП) Німеччини Крістіан Лінднер говорить, що санкції на Росію були накладені справедливо, і закликає РФ повернутися до законності і порядку.

Він роз'яснював свою позицію після своїх резонансних висловів наприкінці тижня про Крим і політику відносно Москви таблоїду Bild.

«Ми не хочемо ослабляти санкції без кроків у відповідь», - запевнив Лінднер.

Водночас він вважає неправильним розпалювати спіраль ескалації і йти до гонки озброєнь. Політик говорить, що Москві має бути відправлений сигнал про те, що «у Росії є в місце в домі Європи», але тільки якщо вона дотримуватиметься «порядку». «Поки цього не станеться, не може бути ніякої співпраці», - підкреслив глава СВДП.

Він визнав, що не знає, чи є в Москві готовність до зміни курсу. Лінднер пропонує йти до розрядки, починаючи з малого.

Анексію Криму він вважає як таку, що суперечить нормам міжнародного права, а тому і санкції – правильними. В те, що Путін віддасть півострів назад, політик не вірить і вважає, що оскільки в довгостроковій перспективі вирішення не передбачається, конфлікт слід «заморозити».

Читайте також: В уряді ФРН заявляють, що Росія анексією Криму поставила під сумнів європейський порядок

«Так можна буде перевірити за менш критичними пунктами, чи має намір Росія міняти свою імперську і агресивну політику», - сказав Лінднер.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого тижня лідер СВДП запропонував відокремити кримську тематику від останніх тем, щоб досягти прогресу на інших напрямах. Лінднер заявив, що безпека і благополуччя в Європі залежать, у тому числі, і від відносин з Москвою. Після критики, що обрушилася на нього з боку більшості інших політиків він вимушений був кілька разів виступати в ЗМІ, роз'яснюючи свою позицію. Зокрема, федеральний уряд ФРН заявив, що відповідальності за вислови Лінднера не несе, залишаючись на своїх чітких позиціях у питанні Криму. В уряді ФРН нагадали, що Росія анексією Криму порушила міжнародне право і поставила під питання європейський порядок.

Фото: Вікі