Трамп підпише законопроект про нові санкції щодо Росії - AP

Президент США Дональд Трамп, швидше за все, підпише новий жорсткий законопроект щодо санкцій проти Росії, Ірану та Північної Кореї.

Про це повідомляє AP з посиланням на двох чиновників та двох радників в адміністрації американського президента, знайомих із ситуацією. 

"За словами двох чиновників з адміністрації президента США, Трамп, швидше за все, підпише законопроект, незважаючи на тривалі суперечки щодо "мови та бюрократії". Стикнувшись із майже одностайною двопартійною підтримкою законопроекту як у Палаті представників, так і в Сенаті, президент вважає, що "його руки зв'язані", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Конгрес США досяг згоди про остаточне затвердження нових санкцій проти РФ

Чиновники також додали, що Трамп неохоче приступив до законопроекту навіть після його перегляду минулого тижня з метою внесення деяких змін, в тому числі, щоб санкції не завдали шкоди американським та європейським компаніям.

Зазначається, що Трамп особисто висловив розчарування у зв'язку з обмеженнями його повноважень Конгресом, заявивши, що це ускладнить зусилля з координації із союзниками, особливо у Європі, які застосовують інший підхід до санкцій.

Раніше законодавці в Конгресі США досягли принципової домовленості щодо остаточного затвердження Сенатом законопроекту, який посилить санкції проти Росії та обмежить повноваження президента скасовувати їх.