США зняли обмеження для електроніки в салонах літаків із Саудівської Аравії

Сполучені Штати скасували обмеження для перевезення в салонах літаків електронних пристроїв, більших за смартфон, з міжнародного аеропорту King Halid в Ер-Ріяді, звідки прямують рейси до США.

Про це повідомило в понеділок інформагентство Reuters.

"Адміністрація транспортної безпеки США заявила в понеділок про скасування заборони для пасажирів Авіаліній Саудівської Аравії на перевезення великих електронних пристроїв, таких як ноутбуки, в салонах рейсів, що прямують до США", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Пасажирський літак екстрено сів у США через загорання ноутбука

При цьому зауважується, що авіалінії повинні до 19 липня запровадити вдосконалений моніторинг для виявлення слідів вибухівки, а також інші спеціальні заходи безпеки, включаючи посилену перевірку пасажирів авіакомпанії. Нові вимоги включають посилення протоколів безпеки біля літаків та в районах скупчення пасажирів, а також додаткові перевірки за допомогою службових собак.

У березні американські чиновники наклали обмеження на дев'ять авіакомпаній щодо перевезення пасажирами електронних пристроїв, більших за телефон. Більшість із них знаходяться в країнах Близького Сходу.

Читайте також: Австралія може заборонити ноутбуки на міжнародних рейсах

У червні США оголосили про нові вимоги до безпеки для всіх авіакомпаній, які однак не включали повсюдне обмеження для перевезення ноутбуків із собою.