Трампу представлять двох нових кандидатів замість Комі

Президент США поновив процедуру добору кандидатів на посаду директора ФБР після того, як тиждень тому вже були проведені співбесіди з десятком претендентів, які не задовільнили главу Білого дому.

Про це повідомило в вівторок американське центральне видання The New York Times.

"Президент Трамп проведе співбесіди ще з двома кандидатами на посаду директора ФБР у вівторок, поновивши вибір заміни Джеймсу Комі, який був звільнений на початку цього місяця", - повідомила газета з посиланням на Білий дім.

Один із кандидатів, якого називає видання - Крістофер Рей. Він був помічником генерального прокурора з питань кримінальних розслідувань у мінюсті за часів президента Джорджа Буша. Інший претендент - Джон Пістол, екс-заступник директора ФБР при президентові Буші, а потім директор управління транспортної безпеки за часів президентства Барака Обами.

Нагадаємо: Трамп вже проводив кілька співбесід з іншими кандидатами до того, як відправитися в іноземне турне. Тоді повідомлялося, що його вибір пав на 75-річного колишнього сенатора Джозефа Лібермана. Однак після інтенсивних заперечень демократів, зокрема щодо надмірної "заполітизованості" кандидата, президент США поновив процедуру відбору на посаду директора ФБР.