Трамп наказав розширити пошуки кандидатів на посаду директора ФБР

Трамп наказав розширити пошуки кандидатів на посаду директора ФБР

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп не повністю задоволений кандидатами на посаду директора ФБР, з якими вже відбулися співбесіди, оскільки наказав адміністрації розширити пошуки.

Про це повідомило в череду впливове видання Politico із посиланням на високопоставленого представника адміністрації.

"Президент Дональд Трамп шукає нових кандидатів на заміну звільненому директору ФБР Джеймсу Комі, розширивши коло після щонайменше двох раундів співбесід з понад десятьма претендентами на цей пост",- зауважив чиновник.

Раніше повідомлялося, що серед фаворитів у списку кандидатів був 75-річний екс-сенатор Джо Ліберман, який свого часу був членом Демократичної партії, а потім став незалежним законодавцем. Однак, пише Politico, він зіткнувся з опором з боку демократів, які ставлять під сумнів доцільність його призначення директором ФБР. Вони пояснюють це тим, що зараз Бюро проводить чутливе в політичному плані розслідування можливих зв'язків між президентською кампанією Трампа і російським урядом.

При цьому джерело не вказало причин, чому пошук кандидатів на посаду директора ФБР був розширений.

Процес співбесід із кандидатами проводився генеральним прокурором США Джеффом Сешнсом і його заступником Родом Розенстайном позаминулої суботи. Після цього президент США Дональд Трамп провів особисті зустрічі з кількома іншими  претендентами.

Нагадаємо: 9 травня президент США Дональд Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі, хоча його контракт формально діє до 2023 року. Пізніше у ЗМІ просочилася інформація, що Трамп під час розмови з міністром закордонних справ Росії начебто сказав йому, що Комі дуже завзято вів розслідування щодо втручання РФ у вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-