Макрон закликав Нетаньягу домовитись про перемир’я в Газі

Президент Франції Еммануель Макрон провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу та закликав його домовитись про перемир’я в Газі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі Єлисейського палацу.

«Президент закликав прем'єр-міністра Нетаньягу довести ці переговори до успішного завершення, що може привести до звільнення заручників, захисту цивільного населення шляхом припинення вогню та регіональної деескалації», - йдеться в документі.

Макрон підкреслив рішучу незгоду з ізраїльським наступом на Рафах. «Доля палестинців у Газі не може більше залежати від терористичної діяльності ХАМАС, і ізраїльські операції повинні припинитися», - наголосив Єлисейський палац.

Глава Франції також підтвердив пріоритетність питання звільнення всіх заручників, серед яких троє французьких громадян. Він закликав відкрити всі пункти пропуску до сектору Гази для термінового надходження гуманітарної допомоги.

Читайте також: Угода про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАСом може бути укладена вже за кілька днів - CNN

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу у неділю заявив, що Ізраїль не погодиться на вимоги терористичної організації ХАМАС, які означають капітуляцію країни.

Фото: LP/Arnaud Journois