Макрон про рукостискання з Трампом: Ми не робитимемо навіть символічних поступок

Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив, що незвичайне рукостискання з ознаками боротьби між ним і президентом США Дональдом Трампом, зафіксоване на камери в Брюсселі, має дещо глибший підтекст.

На це звернуло увагу в понеділок центральне американське видання USA Today.

"Моє рукостискання з (президентом Трампом) не було невинним, не було альфою і омегою політики, але було моментом істини. Ми повинні показати, що ми не робитимемо найменших поступок, навіть символічних", - цитує видання слова французького лідера з його інтерв'ю Journal du Dimanche.

Раніше ЗМІ та соціальні медіа поширили кадри, як Трамп і Макрон тиснули один одному руки під час зустрічі 25 травня в бельгійській столиці. При чому, було помітно, що Трамп намагався припинити рукостискання та вивільнити свою руку, однак Макрон продовжував силою утримувати її ще кілька секунд.

У той же день американський лідер намагався "відповісти" французькому лідеру під час зустрічі перед новою штаб-квартирою НАТО та привітання з ним. Він потягнув кілька разів Макрона на себе під час рукостискання, але той не піддався. Обидва дружньо поплескали один одного по плечу.