World Central Kitchen відновлює діяльність у Газі

Гуманітарна організація World Central Kitchen відновлює роздачу їжі в Газі майже через місяць після того, як семеро її працівників загинули під час авіаудару Ізраїлю.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

"Ми відновлюємо нашу роботу з тією ж енергією, гідністю та зосередженістю на тому, щоб нагодувати якомога більше людей. Ми вирішили, що повинні продовжувати годувати", - заявила генеральний директор WCK Ерін Гор.

У WCK повідомили, що 276 вантажівок із вісьмома мільйонами порцій готові проїхати через КПП "Рафах".

Благодійна організація також відправлятиме вантажівки з Йорданії та використовуватиме порт "Ашдод" - один із трьох головних вантажних портів Ізраїлю. Крім того, WCK побудує третю високовиробничу кухню в Мавасі (ще дві розташовані у Рафаху та Дейр-ель-Балах).

WCK є одним із головних постачальників допомоги для населення у Газі. Організація поставила понад 43 мільйони страв у Газу від початку жовтня.

Читайте також: Ізраїль обіцяє збільшити кількість гуманітарної допомоги для Гази

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня конвой WCK, що виїжджав зі складу, потрапив під авіаудар Ізраїлю, в результаті чого загинуло семеро гуманітарних працівників. Серед них - громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один з них мав подвійне громадянство США та Канади. Крім того, там працювали представники Палестинських територій. Після цього організація припинила діяльність у регіоні.

Начальник штабу ЦАХАЛу Герці Халеві вибачився за удар, заявивши, що причиною стала «помилкова ідентифікація».

Фото: ЕРА