Ізраїль обіцяє збільшити кількість гуманітарної допомоги для Гази

Ізраїль обіцяє збільшити кількість гуманітарної допомоги для Гази

Укрінформ
Упродовж найближчих днів Ізраїль дозволить наростити обсяг гуманітарної допомоги, що прямує до сектору Гази.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі, пише Reuters.

“Протягом минулих тижнів обсяг гуманітарної допомоги, що прямувала до Гази, суттєво зріс. Протягом наступних днів потік гумдопомоги до Гази продовжить зростати ще більше”, - сказав Хагарі.

За його словами, це стане можливим завдяки використанню для доставки гумдопомоги ізраїльського порту Ашдод, відкриття нового пункту пропуску на півночі Гази та збільшення доставки вантажів з Йорданії на півдні Гази. “Вода, продовольство, медикаменти, будматеріали й інша допомога - до Гази доставляється більше, ніж будь-коли”, - наголосив речник.

Хагарі додав, що Ізраїль також працює із США над створенням “тимчасового морського причалу”, який дозволить здійснювати перезавантаження з човна на човен. “Доставка допомоги мешканцям Гази - головний пріоритет, оскільки ми воюємо проти Хамасу, а не народу Гази”, - запевнив він.

Читайте також: ООН запускає новий механізм доправлення гумдопомоги в сектор Гази

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебувають у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинули понад 30 тисяч палестинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-