Сенатор Грем: Бюджет Трампа для Держепу створить багато нових "Бенгазі"

Суттєве скорочення пропонованих витрат у бюджетній пропозиції Трампа на 2018 фінансовий рік змусить американську дипломатію зменшити свій вплив у світі та посилить загрозу для безпеки персоналу в посольствах.

Через це Сенат має докорінно переробити документ у кінцевому вигляді, заявив у вівторок впливовий сенатор-республіканець Ліндсі Грем, передає Укрінформ.

"Я впевнений, ми візьмемо й переробимо цей бюджет", - заявив законодавець, підкресливши занепокоєння щодо скорочень фінансування видатків, передусім, дипломатичного відомства США.

За його словами, якщо Конгрес затвердить цей бюджет, це змусить США відійти від справ у світі та поставить багато людей у небезпеку.

"Виникне багато Бенгазі, якщо ми насправді затвердимо скорочення для Державного департаменту," – заявив сенатор, нагадавши про події в Бенгазі 2012 року, коли під час збройного нападу на будівлю консульства загинув персонал США, у тому числі посол у Лівії Крістофер Стівенс.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Білий дім оприлюднив бюджетну пропозицію президента США на 2018 фінансовий рік. У ньому передбачене фінансування Державного департаменту й Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на рівні $37,6 млрд проти нинішніх $54,9 млрд.

У самому Держдепартаменті США назвали це прагненням президента забезпечити добробут для американців, підвищити підзвітність уряду та посилити національну безпеку.