Канцлер Австрії прогнозує дострокові парламентські вибори до кінця року

Канцлер Австрії Крістіан Керн (Christian Kern) заявив, що прогнозує проведення до кінця цього року дострокових парламентських виборів в країні.

Про це повідомляє DW.

 "Однозначно, відбудуться вибори. Я передбачаю, що це станеться найближчої осені", - заявив Керн у неділю, 14 травня, в ефірі телеканалу ORF, інформує видання Spiegel.

Керн представляє Соціал-демократичну партію Австрії (СДПА), яка є старшим партнером у правлячій коаліції в Австрії. Між нею та її партнером, правоцентристською Австрійською народною партією (АНП), довгий час точаться суперечки, які загострились після відставки цього тижня її лідера, віце-канцлера та міністра економіки Австрії Райнгольда Міттерленера.

Очікується, що АНП у неділю очолить нинішній міністр закордонних справ країни, 30-річний Себастіан Курц, який є одним з найпопулярніших політиків в Австрії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц у п'ятницю висловився за доцільність  дострокових парламентських виборів.

10 травня віце-канцлер та міністр економіки Австрії Райнгольд Міттерленер оголосив про відставку з посади в уряді, а також про складання з себе повноважень лідера правоцентристської Австрійської народної партії.

Нещодавно канцлер Крістіан Керн заявив, що виступає проти дострокових виборів, проте зазначив, що якщо АНП ухвалить рішення про вихід з коаліції, він не зможе силою втримати партнерів.