США та Китай досягли важливої торгової угоди

США та Китай досягли торгової домовленості з десяти пунктів, яка відкриває китайський ринок для американських рейтингових компаній та операторів кредитних карт.

Подробиці угоди, укладеної у квітні, опублікували органи влади США, повідомляє ВВС Україна

Зазначається, що Китай також відновить імпорт зі США скрапленого газу та яловичини, а навзаєм Китай зможе експортувати до США м'ясо птиці, а китайські банки зайдуть на американський ринок. Про це домовились Дональд Трамп та лідер Китаю Сі Цзіньпін під час його останнього візиту до США.

Китай відкриє для США свої ринки у межах стоденного плану з переформатування торгових відносин між двома країнами, який лідери країн затвердили у квітні.

Заходи, які будуть ухвалені у межах першого етапу плану, детально описали у заяві профільного американського відомства.

Про об'єми майбутніх постачань скрапленого газу у Китай у заяві не йдеться - контрактів ще не уклали. Умови будуть обговорювати окремо у відповідності з комерційними інтересами постачальників та покупців.

Для доступу американських операторів кредитних карт і рейтингових агенцій на китайський ринок визначені часові межі - до 16 липня у Китаї мають почати працювати дві рейтингові агенції, які належать іноземним компаніям. До цієї дати має розпочатись процес ліцензування американських операторів кредитних карт.