Навальний отримав закордонний паспорт після листа у Кремль

Російський опозиційний політик Олексій Навальний розповів, що закордонний паспорт йому дали після прямого звернення до адміністрації президента РФ.

Опозиціонер повідомив це у своїй передачі на каналі в Youtube.

Для отримання закордонного паспорта Навальний написав лист главі адміністрації президента Росії Антону Вайно. За його словами, йому це порадив зробити голова Ради з прав людини при президенті РФ Михайло Федотов.

Завдяки отриманню закордонного паспорта Олексій Навальний зміг виїхати до Барселони для лікування хімічного опіку ока, який отримав в результаті нападу.

Як повідомлялося, 27 квітня на опозиціонера Олексія Навального напали, плеснувши йому в обличчя зеленкою, в яку ймовірно, було додано ще якийсь хімікат. Після цього у нього було діагностовано хімічний опік правого ока середнього ступеня. Після чого міграційні органи РФ дозволили опозиціонеру Олексію Навальному виїхати за кордон на обстеження і лікування.

Після операції у Барселоні він зазначив, що вже зараз може ходити без пов'язки на оці, однак зір  відновлюватиметься ще декілька місяців.