РФ оголосила у розшук Данілова, Гройсмана та Авакова

МВС Росії оголосило у розшук колишнього секретаря РНБО України Олексія Данілова, експрем'єр-міністра Володимира Гройсмана та ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Настоящее время" із посиланням на базу даних відомства.

Крім того, там є картки на колишнього міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та ексміністра інформаційної політики Юрія Стеця.

Гройсман і Клімкін розшукуються за статтями Кримінального кодексу, за якими саме - не уточнюється. У квітні Слідчий комітет Росії звинуватив їх у "здійсненні обстрілів та інших злочинів на Донбасі". У цьому ж переліку фігурував і колишній міністр інформаційної політики Юрій Стець (2014-2019), якого також оголошено у розшук за неназваною статтею.

Данілов та Аваков розшукуються за статтею Кримінального кодексу, проте не сказано за якою.

Читайте також: Держдеп відреагував на повідомлення щодо потенційного замаху на Зеленського

Як повідомлялося, напередодні російське МВС оголосило у розшук Президента України Володимира Зеленського, експрезидента Петра Порошенка, командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка та колишнього главу Міністерства оборони України Михайла Коваля.

Наприкінці 2023 року Росія оголосила у розшук голову ГУР Кирила Буданова. Після знищення БДК країни-агресора "Новочеркаськ" у розшук у Росії оголосили командувача Повітряних сил ЗСУ Миколу Олещука, звинувативши його у скоєнні "терористичного акту". У справі про "тероризм" суд у Москві також заочно заарештував голову СБУ Василя Малюка.