Втручання РФ у вибори: в Сенаті США просять призначити спецпрокурора

Глава фракції демократів у Сенаті США Чарльз Шумер закликав призначити спеціального прокурора, який розслідував би зв'язки команди президента Дональда Трампа з Росією.

Про це повідомляє CNBC.

"Я з самого початку казав, що думаю, що спеціальний прокурор - це вірний шлях, однак зараз, враховуючи те, що сталося, це єдиний вихід", - сказав він.

Як зазначається, Шумер закликав заступника генерального прокурора США Рода Розенстайна призначити спеціального прокурора для розслідування втручання Росії у президентські вибори в 2016 році.

До Шумера приєдналися заступник голови сенатського Комітету з розвідки Марк Ворнер і сенатор Берні Сандерс. Сенатор Джон Маккейн також заявив, що давно наголошував на створенні спеціальної комісії з розслідування російського втручання у вибори президента США в 2016 році.

"Рішення президента прибрати директора ФБР лише підтверджує необхідність та актуальність такого комітету", - сказав Маккейн в своїй заяві.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп у вівторок звільнив директора ФБР Джеймса Комі, призначеного на посаду ще при Обамі, після того, як отримав відповідні рекомендації від керівництва Мін'юсту.