США запропонували Росії допомогу щодо розслідування теракту в Петербурзі

Офіційний Вашингтон запропонував російській стороні допомогу в розслідуванні теракту в метро Санкт-Петербургу, що забрав життя щонайменше 11-ти осіб та спричинив поранення 45 людей.

З відповідною заявою виступив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Білого дому Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати готові надати допомогу Росії, що може знадобитися в розслідуванні цього злочину", - зауважив офіційний представник адміністрації американського президента.

Він також зазначив, що глава Білого дому був поінформований про напад у метро Санкт-Петербурга.

"Сполучені Штати засуджують цей негожий напад і акт насильства", - заявив Спайсер.

Водночас, за його словами, президент Трамп ще не спілкувався з цього приводу з російським лідером Володимиром Путіним. Він зазначив, що загибель звичайних громадян у Санкт-Петербурзі "нагадують про те, що світ повинен діяти як єдине ціле в боротьбі з насильством в усіх його формах".

Як повідомляв Укрінформ, у російському місті Санкт-Петербург вдень 3 квітня на перегоні між станціями "Сінна площа" й "Технологічний інститут" у вагоні метро стався вибух. За останніми даними, загинуло 11 людей. Як зазначають правоохоронці, спрацював саморобний вибуховий пристрій.