Держдеп просить американців бути обережними у Санкт-Петербурзі

Держдеп просить американців бути обережними у Санкт-Петербурзі

Укрінформ
Державний департамент США попередив американських громадян, які перебувають зараз у Санкт-Петербурзі та інших містах Російської Федерації, про небезпеку внаслідок теракту в метро у понеділок та порекомендував ряд заходів щодо підвищення пильності.

Про це йдеться в документі, який Держдеп оприлюднив на офіційному сайті

"ЗМІ повідомили про вибухи на станціях метро "Сінна площа" й "Технологічний інститут". Громадянам США необхідно уникати цього району. Станції метро наразі закриті", - зазначили в зовнішньополітичному відомстві США.

При цьому Держдеп порекомендував американцям вжити додаткових заходів безпеки, в тому числі, уточнити останню інформацію про своє місце перебування, бути в курсі місцевих подій та стежити за повідомленнями медіа. "Підтримуйте високий рівень пильності та вживайте відповідні заходи для підвищення вашої особистої безпеки", - порадили в закордонному відомстві США.

В іншому повідомленні Держдепартаменту США інформується, що російська влада в Санкт-Петербурзі відкрила "гарячу лінію" щодо питань, пов'язаних із вибухами в метрополітені.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в метро Санкт-Петербурга на перегоні між станціями "Сінна площа" й "Технологічний інститут" у вагоні стався вибух, який спричинив людські жертви. За попередньою інформацією, спрацював саморобний вибуховий пристрій, можливо начинений вражаючими елементами. Потужність вибуху становила 200-300 грамів у тротиловому еквіваленті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-