МЗС Нідерландів змінило поради туристам, що їдуть до Туреччини

Міністерство закордонних справ Нідерландів оновило поради туристам, які прямують до Туреччини, на тлі дипломатичного напруження, що виникло між двома країнами.

Про це повідомляється на сайті МЗС Нідерландів.

"З 11 березня 2017 року існує дипломатичне напруження між Туреччиною та Нідерландами", - зазначається у розділі "Туристичні поради", останні зміни у які було внесено 12 березня.

Туристам із Нідерландів рекомендують бути уважними, уникати натовпів та стежити за новинами голландських дипломатичних установ.

Як повідомлялося, раніше влада Нідерландів запобігла візиту міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу і міністра у справах сім'ї та соціальної політики Туреччини Фатми Бетуль Саян Каї до Роттердама для участі у зустрічі з турецькою громадою цієї країни. Турецький міністр Каї у супроводі співробітників поліції була відправлена з Нідерландів до Німеччини.

Раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявляв, що хоче відвідати Роттердам на підтримку референдуму про надання широких повноважень президентові Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану. Проте Нідерланди відкликали дозвіл на приземлення його літака у Роттердамі.

МЗС Туреччини зажадало, щоб посол Нідерландів в Анкарі, який перебуває у відпустці поза межами Туреччини, певний час не повертався до виконання своїх обов'язків. Крім того, Туреччина пригрозила Нідерландам «жорсткими заходами», доки офіційний Амстердам не вибачиться перед Стамбулом за дипломатичний скандал.

Раніше агітаційні заходи турецьких міністрів були скасовані у німецьких містах Гаггенау та Кельн.