Мін'юст США перевірить, чи дійсно директор ФБР завадив перемозі Клінтон

Міністерство юстиції США розпочало перевірку фактів щодо розслідування ФБР та прокуратури у справі "листів Клінтон", а також як ці дії могли вплинути на перемогу кандидата від демократів на президентських виборах.

Про це повідомило в четвер центральне американське видання USA Today.

"Генеральний інспектор Міністерства юстиції у четвер оголосив про загальний перегляд дій ФБР у рамках розслідування щодо електронного листування колишнього держсекретаря Гілларі Клінтон, отримання нового погляду на ряд подій, які кандидат у президенти від демократів вважає такими, що допомогли завадити її перемозі в боротьбі за Білий дім", - зазначає видання.

При цьому уточнюється, що генеральний інспектор Майкл Горовіц пояснив причину такого рішення надходженням запитів від федеральних законодавців і представників громадськості.

Внутрішнє розслідування з'ясує, чи дотримувалися Мін'юст і ФБР "політики і процедур'', коли директор ФБР Джеймс Комі публічно заявив у липні, що не рекомендуватиме порушення кримінальної справи проти Клінтон. Ця рекомендація була швидко прийнята генпрокурором Лореттою Лінч, нагадується в публікації.

Горовіц також розгляне заяву Комі, зроблену 28 жовтня – незадовго до виборів, – про те, що Бюро повернулося до розслідування справи листів Клінтон у зв'язку з новими обставинами. Ця ініціатива була припинена 6 листопада, за дві доби до дня голосувань.

"Клінтон назвала саме цей епізод основною причиною втрати переваги у виборчих перегонах", - нагадує газета.