У Берліні відбувся обшук у помешканні можливого спільника терориста Амрі

Слідчі у Берліні у вівторок, 3 січня, провели обшук в одному з притулків для біженців, де мешкала особа, що, ймовірно, підтримувала контакт із головним підозрюваним у скоєнні нападу на різдвяному ярмарку в Берліні Анісом Амрі.

Про це повідомили у Федеральній прокуратурі Німеччини, інформує DW.

Згідно з повідомленням, є підозри, що 26-річний виходець із Тунісу знав про плани Амрі та, ймовірно, допомагав йому втілити їх. За інформацією правоохоронців, обидва тунісці познайомилися щонайпізніше наприкінці 2015 року і навіть "незадовго до нападу" ще тісно контактували.

Крім того, було проведено обшук в іншому помешканні у Берліні, де живе другий чоловік, з яким контактував Амрі. Цю людину слідчі називають свідком. 

"Обшуки проводилися з метою отримати ще більше даних щодо поведінки Аніса Амрі до та після скоєння нападу", - наголошують у прокуратурі.

Як повідомлялося, ввечері 19 грудня вантажівка в'їхала у натовп людей на різдвяному ярмарку у центрі Берліна. Загинули 12 людей, зокрема громадянин України, близько 50-ти були поранені. Відповідальність за напад узяло на себе угруповання «Ісламська держава». 

На кермі та у кабіні вантажівки виявлено відбитки пальців Аніса Амрі. Крім того, в кабіні поліція також знайшла його посвідчення. 

Аніс Амрі був убитий 23 грудня поліцейськими Мілана, коли він відмовився показати свої документи.