У Німеччині затримали біженця за підготовку теракту

У Німеччині затримали біженця за підготовку теракту

Укрінформ
У німецькій землі Саар поліція затримала сирійського біженця, якого підозрюють у підготовці теракту на Новий рік.

Про це 2 січня інформує Der Spiegel.

"Спецпідрозділи поліції рано вранці 31 грудня затримали 38-річного сирійця в його квартирі в Саарбрюккені...  підозрюваного у плануванні теракту на Новий рік", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, згідно з даними поліції, Хасан А. мав намір наїхати на натовп людей на патрульному поліцейському автомобілі. Чоловік спілкувався з допомогою месенджера Telegram з ймоввірним прихильником ІДІЛ з Ракки - міста, яке довгий час утримувало керівництво угруповання, як випливає із записів у його мобільному телефоні. 

За даними видання Die Zeit, гроші від ІДІЛ, з якою Хасан контактував у грудні, повинні були піти на придбання автомобіля, який слід було «декорувати» під поліцейський, і вибухових речовин. Теракти нібито планувалося організувати в Берліні, Штутгарті, Мюнхені, Ессені та Дортмунді. 

Втім, сам затриманий заперечує наміри у скоєнні теракту. Але визнає, що хотів інсценувати його з метою отримати від ІД плату в розмірі 180 тисяч євро, щоб відправити їх своїй сім'ї в Сирію. Слідчі схильні повірити йому в цій частині, оскільки ні зброї, ні вибухових речовин у нього в квартирі виявлено не було , так само як і автомобіля.

Сирієць прибув до Німеччини у 2014 році. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-