США закликали РФ негайно скасувати закон про іноземних агентів

Офіційний Вашингтон вважає порушенням свобод громадянського суспільства в Росії введений недавно закон про іноземних агентів та закликає Москву негайно скасувати його.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненій в четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Росія 19 грудня досягла плачевної межі, коли внесла 150 неурядових організацій до списку таких, що підпадають під так званий "закон про іноземних агентів", - наголошується в поширеному документі.

Використання терміну "іноземний агент" у Росії являє собою припущення, що ці організації є зрадниками, підкреслили в Держдепі. "Насправді ж, відповідно до цього законодавства Росія переслідує організації, які присвячують себе такій діяльності як боротьба з тортурами, запобігання поширенню ВІЛ/СНІДу та навіть захист мігруючих птахів", - наголосили в дипломатичному відомстві США.

Російський народ заслуговує на сильну, демократичну державу, яка поважає роль громадянського суспільства щодо підзвітності уряду та забезпечення основних послуг населенню.

"Ми закликаємо російський уряд скасувати цей закон сьогодні та дотримуватись своїх міжнародних зобов'язань у галузі прав людини", - підкреслюється в заяві.