Додон пообіцяв до Нового року позбавити Бесеску громадянства

Новообраний президент Молдови Ігор Додон заявив, що до Нового року він має намір позбавити молдавського громадянства екс-президента Румунії Траяна Бесеску, а найближчим часом відправити у відставку міністра оборони Анатола Шалару.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«У випадку з екс-президентом Румунії Траяном Бесеску хочу наголосити, що було порушено законну процедуру надання громадянства. Якщо пан Бесеску бажає стати громадянином Молдови, то він повинен отримати громадянство згідно з чинним у країні законодавством», - заявив Додон.

Він зазначив, що в перший тиждень після інавгурації він анулює указ глави держави Ніколає Тимофті про надання молдавського громадянства Траяну Бесеску.

Додон заявив також, що планує відправити у відставку міністра оборони Молдови Анатолія Шалару за підтримку ідеї об'єднання Молдови з Румунією. На чолі оборонного відомства, за його словами, має стояти людина, яка поважає державність Республіки Молдова.

Нагадаємо: Траян Бесеску і його дружина Марія стали громадянами Молдови 3 листопада 2016 року. Раніше указ про надання громадянства підписав президент Молдови Ніколає Тімофті.