У смертельній пожежі в Теннессі підозрюють підлітків

Масштабна лісова пожежа, яка охопила гірську курортну зону штату Теннессі минулого тижня, могла виникнути через людський фактор, а саме через дії двох підлітків, які зараз перебувають під вартою.

Про це повідомили в середу представники місцевої влади штату, передає центральне американське видання USA Today.

"Підлітки залишаються під вартою в окрузі Сев'є з обвинуваченнями в підпалі за обтяжуючих обставин", - цитує видання окружного генпрокурора Джиммі Данна.

Ближчим часом мають відбутися слухання в суді у справах неповнолітніх, що може потім бути передано до кримінального суду, якщо прокуратура вимагатиме прирівнювати їх до дорослих .

Водночас, представник обвинувачення відмовився повідомляти будь-які подробиці у справі, в тому числі щодо статі й віку підлітків.

Як повідомляв Укрінформ, на початку місяця в американському штаті Теннессі вирувала велика лісова пожежа, яка перекинулася на житлові поселення й туристичну інфраструктуру та забрала життя, за останніми даними, 14-ти людей. Близько півтори сотні отримали опіки й поранення.

Займання сталося в лісовому насадженні в горах Грейт-Смокі та було швидко поширене ураганними вітрами. Внаслідок стихії зруйновано понад 1,7 тис. житлових будинків та споруд місцевої інфраструктури.