Журнал Time включив українця у список 100 найвпливовіших людей у сфері здоров’я

Фото

Журнал Time опублікував список 100 найвпливовіших людей планети у сфері здоров’я у 2024 році.

Як передає Укрінформ, відповідний перелік розміщений на сайті журналу. 

Лікар-дерматолог і генеральний директор стартапу Esper Bionics Діма Газда та американська волонтерка українського походження, гендиректорка американського благодійного фонду «Razom» Дора Хом'як відзначені у категорії «Новатори».

«Esper Bionics, стартап з офісами в США, Німеччині та Україні, створює одну з найскладніших протезних частин тіла на ринку: роботизовану руку, яка зчитує генеровані мозком підказки, надіслані до найближчих функціональних м’язів, і використовує їх для руху руки у більш природний та ефективний спосіб, ніж можна було б досягти за допомогою типового протеза кінцівки», - йдеться у повідомленні

Після вторгнення РФ в Україну Газда та його команда відчули «соціальний обов’язок» допомогти.

Вони почали безкоштовно надавати біонічні руки постраждалим українцям, покладаючись на пожертви для покриття витрат на виробництво. Наразі їхні протези отримали понад 70 українців, ще 250 чекають у черзі.

Читайте також: Bloomberg опублікував рейтинг найбагатших людей світу, Ахметов - у списку

За словами Хом’як, «Razom» зосереджував свою роботу на покращенні здоров’я та добробуту в Україні протягом останнього десятиліття, ще задовго до війни. 

«Проте після того, як Росія вторглася в Україну в 2022 році, робота фонду збільшилася в геометричній прогресії. Волонтерська група, яка збирала та витрачала близько 200 000 доларів на рік, збільшила свій штат до 75 людей в США та Україні, розподіляючи 100 мільйонів доларів допомоги. Під час війни «Razom» використовував ці гроші, щоб придбати медичне обладнання українським лікарням, керувати шістьма психіатричними центрами по всій країні та підтримувати медиків на передовій», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до списку Time також увійшли експрезидент США Джиммі Картер, губернатор штату Огайо Майк Девайн, голлівудська акторка Холлі Беррі та ексголовний військовий лікар США індійського походження Вівек Мурті тощо.

Як повідомляв Укрінформ, журнал Time опублікував у середу, 17 квітня, список 100 найвпливовіших людей планети у 2024 році. Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак увійшов у категорію «Лідери».

Фото: Time