Лісова пожежа в Теннессі: загиблих вже 13, тисяча будинків знищені

Лісова пожежа в Теннессі: загиблих вже 13, тисяча будинків знищені

Укрінформ
Масштабна лісова пожежа з ураганними вітрами в районі гір Грейт-Смокі, яка тривала кілька діб, спричинила загибель 13 людей та майже повністю знищила інфраструктуру курортного міста Гетлінберг.

Про це інформує телеканал Fox News.

"Люди в легковиках і вантажівках проїжджають повз розорене лісовою пожежею місто Гетлінберг у п'ятницю, щоб подивитися на те, що залишилось від їхніх будинків і офісів, у той час як мер сповістив про збільшення числа загиблих до 13 осіб, у тому числі людей, які померли від серцевого нападу під час втечі від вогню", - йдеться в повідомленні.

За останньою інформацією, кількість будівель, зруйнованих стихією, збільшилась до однієї тисячі.

Місцевим жителям ще зранку п'ятниці не дозволялося повертатися до міста, однак влада під натиском громадськості дозволила мешканцям подивитися на те, що залишилось від їхніх господарств. Для цього жителі повинні перетнути спеціально встановлене КПП та показати документи свого права на власність у постраждалому районі. Такі обмеження пояснюються тим, що влада не може гарантувати безпеки перебування громадян у місті, в тому числі через небезпеку потрапити під уламки або бути враженими електрострумом.

Попри недавні зливи, пожежники попередили людей, щоб вони не мали помилкового відчуття безпеки, оскільки тривала спека суттєво висушила грунт та насадження, тож лісові пожежі можуть спалахнути знову.

Займання лісу в районі гірського масиву Грейт-Смокі почалося в понеділок. За попередньою інформацією, пожежу спричинила людина, після чого ураганні вітри, які валили дерева та лінії електропередач, дуже швидко рознесли полум'я в усіх напрямах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-