Трамп заплатить 25 млн дол за припинення справи про шахрайство

Обраний президент США Дональд Трамп погодився заплатити 25 млн доларів, щоб залагодити судові спори, пов'язані з шахрайством в т. зв. "Університеті Трампа".

Як передає ВВС, про це повідомив генеральний прокурор Нью-Йорка.

Троє колишніх студентів цього навчального закладу в Каліфорнії і Нью-Йорку подали позови проти Трампа, звинувативши його в шахрайстві. За їх словами, вони заплатили за 35 тисяч доларів за курси лекцій про "секрети у сфері нерухомості" від "висококласних викладачів".

Суд в одній зі справ мав початися 28 листопада в Сан-Дієго, попри старання адвокатів Трампа зам'яти справи до процесу.

Сам Трамп, який обіцяв побудувати стіну на кордоні з Мексикою, заявив, що суд у Каліфорнії не буде чесним, оскільки суддя має мексиканське коріння.

"Жертви Університету Трампа чекали сьогоднішнього результату роки, і я радий, що їхні терпіння та наполегливість будуть винагороджені цією угодою про виплату 25 млн доларів", - заявив генеральний прокурор Нью-Йорка Ерік Шнайдерман.

Раніше Шнайдерман назвав роботу Університету Трампа "шахрайством від початку до кінця", додавши, що навчальний заклад розкидається порожніми обіцянками, щоб заробити на зневірених людях.

У свою чергу Трамп до цього заявляв, що виграє справу і не має наміру йти на угоду з позивачами. Як розповіло джерело BBC, укладаючи угоду, Трамп не визнав провину.

Фото: WSJ