Служби безпеки США попереджають про ймовірність хакерських атак на виборах

Міністерство внутрішньої безпеки США попередило про ймовірність хакерських атак на електоральну систему в день голосувань на виборах президента країни, що може внести певний хаос у виборчу систему.

Про це пише у вівторок впливове американське видання The Hill.

"Ми дуже занепокоєні спробами викликати плутанину", - цитує видання одного з чиновників міністерства.

Тим часом правоохоронці мають впевненість, що хакери не зможуть порушити цілісність виборчої системи.

"Маніпуляції з офіційним підрахунком голосів буде практично неможливо здійснити у великих масштабах, бо автомати для голосування самі по собі не підключені до Інтернету, крім того американська виборча система складається з тисяч незалежних установ", - зазначається в матеріалі.

Тим не менше, хакери потенційно можуть проникнути в інші інтернет-системи, пов'язані з виборчим процесом, у тому числі бази реєстрації виборців, секретаріати штатів, де публікується багато неофіційних повідомлень про вибори.

"Такого роду атаки можуть поширити дезінформацію, викликати плутанину під час процесу голосування та підірвати довіру громадськості в плані законності результатів виборів", - зауважує видання.

При цьому нагадується, що в деяких штатах вже мали місце ознаки хакерських атак. Зокрема, вказувалось на російський слід під час вторгнення в систему реєстрації виборців у штатах Арізона та Іллінойс на початку цього року.

Міністерство внутрішньої безпеки перебуває у контакті з усіма 50 штатами, зауважив чиновник. Відомство пропонує автоматизований інструмент, який має допомогти на місцевому рівні перевірити системи, підключені до інтернету, а також протестувати внутрішні мережі.