Обама в листопаді здійснить останнє міжнародне турне

Президент США Барак Обама наступного місяця здійснить останнє міжнародне турне на своєму посту, під час якого зустрінеться з лідерами європейських та азіатських країн та обговорить, у тому числі українське питання.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеного у вівторок, передає Укрінформ.

"Президент Обама 14-21 листопада здійснить візити до Греції, Німеччини та Перу. Ця поїздка підкреслить прихильність президента трансатлантичній солідарності, сильній та інтегрованій Європі, а також співпраці з партнерами в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", - зазначається в повідомленні.

Зокрема, 17-18 листопада, коли президент США перебуватиме в Німеччині, він зустрінеться з федеральним канцлером Ангелою Меркель, щоб "переглянути тісне співробітництво" з широкого спектру двосторонніх, регіональних і трансатлантичних аспектів. 

"Серед питань порядку денного включені спільні зусилля з розв'язання конфліктів в Україні та Сирії, кампанія, спрямована на послаблення та знищення ІДІЛ, а також трансатлантичні економічні відносини",- повідомили в Білому домі. Крім того, в Німеччині президент США матиме "останню можливість" зустрітися зі своїми колегами - лідерами Німеччини, Франції, Італії та Сполученого Королівства, щоб "розглянути цілий ряд глобальних проблем". У Греції Барак Обама зустрінеться з президентом та прем'єр-міністром країни для обговорення зусиль з підтримки грецької економіки та відновлення економічного зростання на тлі кризи. Крім того, йтиметься про "забезпечення миру й процвітання в Європі" та у світі в цілому, а також про криху біженців. 

Під час візиту до Перу 18-20 листопада Барак Обама візьме участь у Саміті лідерів Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). 

Глава Білого дому перебуватиме в турне після президентських виборів у США, які відбудуться 8 листопада. У цей період та до інавгурації новообраного президента (у січні 2017 року) Барак Обама продовжуватиме виконувати обов'язки лідера Американської Держави.