Теракт у Ніцці: у Франції заарештували вісьмох підозрюваних

Поліція заарештувала вісім осіб французького та туніського походження за підозрою у причетності до організації та проведення теракту у Ніцці.

Про це у вівторок заявили в прокуратурі Парижа, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Вісім чоловіків французького та туніського походження були заарештовані у ніч з понеділка на вівторок, 20 вересня, у департаменті Приморські Альпи, усіх їх підозрюють у причетності до теракту у Ніцці, що стався 14 липня ц.р. і забрав життя 86 осіб», - зазначили в прокуратурі Парижа.

За даними установи, поліція продовжує перевірку їхньої причетності та ступеня вини, усі вони перебувають під вартою. Арешти відбулися в Ніцці, Сен-Лоран-дю-Варі і Кань-сюр-Мері. Усіх їх пов’язують з 31-річним водієм Мохамедом Бухлелем, який спрямував 19-тонну вантажівку у натовп на Англійській набережній Ніцци у день національного свята – Взяття Бастилії. Щонайменше п'ятьох з восьми затриманих чоловіків раніше підозрювали у зв’язках з терористами. Поліція має докази, що вони забезпечили терориста пістолетом та надавали йому іншу підтримку. Шістьом підозрюваним вже висунуто серйозні обвинувачення.

Як повідомлялося, 14 липня у Ніцці стався теракт, виконавцем якого став француз туніського походження Мохамед Бухлель. Розігнавши вантажівку, припарковану напередодні неподалік від набережної, він скерував її на людей, які спостерігали за святковим салютом. На набережній у цей час перебувало близько 30 тис. осіб. У результаті теракту загинули 86 осіб, більше 100 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Водія вантажівки, який скоїв наїзд на натовп, застрелили правоохоронці. Відповідальність за теракт взяла на себе «Ісламська держава».