З початком навчального року у Франції посилили безпеку

З початком навчального року у Франції посилили безпеку

Фото
Укрінформ
Навчальний рік у Франції розпочався в умовах підвищених заходів безпеки, оголошених напередодні урядом.

До шкіл, коледжів та ліцеїв вранці прийшли понад 12 мільйонів учнів, частина з яких, судячи з усього, не переймається можливими нападами, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Ми раді вітати вас у нашій школі. Даруйте нам за деякі незручності, але поточна ситуація змушує нас та владу вживати усіх необхідних заходів безпеки», - зазначила, звертаючись до батьків початкової школи Ля Скас у Парижі, її директор Катерін Патен-Галанопулос.

Ознаки хвилювання та настороженості спостерігаються перед воротами до навчального закладу: батьки міцно тримають дітей за руки, озброєні військові патрулі на розі вулиць по обидва боки від школи пильно вдивляються в обличчя батьків та простих перехожих, кілька поліцейських у бронежилетах уважно стежать за відвідувачами. Але, переступивши поріг школи, діти з посмішкою зустрічаються з однокласниками, шкільними друзями та вчителями, яких не бачили майже два місяці.

«Я не знаю чому на вході так багато військових», - зауважив 10-річний Мартен. Його батько Себастьян вважає, що присутність поліції та військових біля школи трохи нервує, але цього року, швидше за все, вона буде щоденним «атрибутом» навчального року.

За даними міністерства освіти Франції, за шкільні парти цього навчального року сядуть понад 12 млн. учнів.

На своїй сторінці в Фейсбуці Франсуа Олланд привітав освітян, учнів, студентів та французькі родини з початком навчального року та нагадав про доцільність уведених заходів безпеки. «Ласкаво просимо.  Це важливий день не лише для них (дітей), а й для країни в умовах, у яких вона перебуває, застосовані заходи безпеки є обрунтованими», - зазначив президент.

Президент Франції Франсуа Олланд разом з міністром освіти Нажат Валло-Белькасем відвідав школу у Новому Орлеані, де зробив кілька заяв та поспілкувався з викладачами, учнями та їхніми батьками.

Напередодні під головуванням президента Франції у Єлисейському палаці відбулося засідання Ради міністрів у ході якої були затверджені необхідні заходи з посилення безпеки навчальних закладів. Серед них, зокрема, залучення додатково 3 тис. резервістів Національної поліції для охорони шкіл та вишів, навчання освітян за спеціальними програми на випадок надзвичайних подій тощо. За словами речника французького уряду Стефана Ле Фоля, усі заходи «здійснюватимуться з метою посилення захисту та уникнення можливих терактів». Він наголосив на «надзвичайно високому рівні загрози» та закликав до «тотальної та виняткової пильності»

За даними французьких ЗМІ, особливо жорстких заходів безпеки 1 вересня вжила влада Ніцци, де 14 липня під час теракту загинули 86 осіб. Місцева влада примусила керівників дитячих садків і початкових шкіл носити з собою невеличку «чорну скриньку» (трохи більшу, ніж ключі від машини) з так званою «тривожною кнопкою», щоб викликати поліцію в разі виникнення проблем. Мерія Ніцци забезпечила такими пристроями кожну школу та дитсадок.

ФоФото

Фото:  сайт поліції Франції, сайт президента Франції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-