Нігерійська авіація знищила лідера "Боко Харам"

Нігерійські ВПС заявили про знищення лідера терористичної організації «Боко Харам» Абубакара Шекау.

Про це повідомляється на сторінці нігерійської армії у Twitter.

«Авіація знищила командирів терористів "Боко Харам". Абубакар Шекау зазнав смертельного поранення», - йдеться у повідомленні.

Шекау став лідером "Боко Харам" після вбивства нігерійською владою засновника угруповання Мухаммада Юсуфа в 2009 році. Під його керівництвом бойовики стали діяти набагато жорстокіше, що призвело до смерті близько 10 тисяч осіб.

В 2012 році США визнали Абубакара одним з найнебезпечніших терористів і в червні 2013 року оголосили за нього винагороду в розмірі 7 млн доларів.

«Боко Харам» (Західноафриканська провінція Ісламської держави) -  радикальне ісламістське угруповання, що здійснює свою діяльність на північному сході Нігерії, півночі Камеруну та Нігеру. Організація заснована в 2002 році Мохамедом Юсуфом і ставила за мету побудову ісламської держави із законами шаріату.

З 2014 року визнана Радою Безпеки ООН терористичною організацією. "Боко харам" виступає проти західної освіти, західної культури та науки. Торік «Боко Харам» присягнула на вірність "Ісламській державі".