У центрі Тбілісі демонстранти перекрили автомобільний рух

У грузинській столиці Тбілісі кількадесят людей, які виступають проти закону про «іноагентів», зібралися на площі Героїв і перекрили автомобільний рух. Частина водіїв висловлює їм підтримку.

Про це повідомляє Эхо Кавказа, передає Укрінформ.

Раніше поліція намагалася відтіснити активістів із проїжджої частини. За інформацією ЗМІ, правоохоронці затримали одного із учасників акції.

У МВС Грузії кажуть, що закон «Про збори та маніфестації» забороняє перекривати проїжджу частину, а також створювати навмисні перешкоди руху транспорту.

Противники закону про «іноагентів» також зараз збираються біля парламенту Грузії.

Як повідомляв Укрінформ, грузинський парламент 1 травня схвалив законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні.

Читайте також: У Раді Європи стурбовані подіями у Грузії щодо ухвалення закону про «іноагентів»

Після цього перед будівлею парламенту зібралися мітингувальники, які вимагали відкликати документ. Правоохоронці застосували проти них силу. До медичних закладів були доставлені 15 постраждалих, поліція затримала двох людей.

У ЄС та США засудили застосування насильства проти учасників масових акцій протесту, невдоволених ухваленням закону про «іноземних агентів», та закликала владу Грузії прислухатися до цього «чіткого сигналу» щодо прагнення народу країни до свободи й демократії.

Президент країни Саломе Зурабішвілі раніше пообіцяла накласти на документ вето, якщо він буде ухвалений. Водночас правляча партія «Грузинська мрія» має достатню кількість голосів для подолання президентського вето.

Фото: Ilia Ratiani RFE/RL